Wednesday, July 22, 2009

Archief 3

Het anti-kankermechanisme van groene thee

In talloze onderzoeken wordt groene thee invers geassocieerd met kanker. Dit betekent dat de consumptie van groene thee, het risico verlaagd van het ontstaan van de zieke. In dit onderzoek wordt de eerste stap gezet tot het ontrafelen van het mechanisme.


Co-enzym Q10 en migraine

Migraine aanvallen kunnen verminderd worden met de suppletie van diverse vitamines en lichaamseigen stoffen. Co-enzym Q10 is in dit onderzoek getest.


Magnesium preventief tegen dikke darm kanker

Uit dierstudies zijn aanwijzingen dat magnesium beschermt tegen dikke darm en / of rectale kanker, ook wel colonrectale kanker genoemd. Er was geen data over het effect van magnesium consumptie bij mensen. Tot nu.


Koffie, thee, cafeïne en darm kanker

Uit diverse onderzoeken blijkt een mogelijke beschermende werking van cafeïne (dranken) bij dikke darm en rectale kanker. Een cohort onderzoek geeft uitsluitsel.


Whiplash, geen advocaat a.u.b!

De whiplash zorgt voor allerlei a-specifieke klachten die het dagelijks leven ondragelijk kunnen maken. Om hiervoor gecompenseerd te worden kun je je recht halen via een advocaat, maar wat betekent dit nu voor je herstel?


Statische strekken vermindert tijdelijk kracht

Het is gebruikelijk om na het trainen even te strekken. Er zijn vele soorten strektechnieken zoals de Janda, de dynamisch strekking, etc. In dit onderzoek werd gekeken wat er gebeurt als je experimenteert met de tijdsduur van strekken.


Voldoende vitamines en mineralen uit voeding? Not!

Dit is nog steeds het standpunt van het voedingscentrum, maar is het ook goed onderbouwd?


Doden door bijwerkingen medicatie

Zo'n 3.500 doden per jaar door bijwerkingen van medicijnen volgens de Zembla reportage op donderdag 17 februari 2005.


Creatine beschermt duursporters

Creatine wordt veelal gebruikt in krachtsport, omdat deze in extra explosieve energie voorziet. In duursport zag men geen enkel postief effect, tot nu!


Sint-janskruid net zo effectief als anti-depressivum

Dat Sint-Janskruid invloed heeft op depressie was bekend. Aangenomen werd dat dit uitsluitend goldt voor lichte aandoeningen. Dit Duits onderzoek wijst anders uit.